Кулинарни рецепти » Козунак с газирана вода

 Козунак с газирана вода

Продукти:

• 4 яйца
• 4 с.л. кисело мляко
• 8 с.л. олио
• 12 с.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 6 капки оцет
• 1 ванилия
• 1 кг брашно
• 1 затоплена газирана вода /250 мл/
• 25 г мая

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в газираната вода заедно с 1 щипка захар и 6 с.л. брашно и я оставяме на топло да втаса. Разбиваме яйцата и ги смесваме с киселото мляко, олиото, захарта, солта, оцета и ванилията. Прибавяме втасалата мая и брашното и омесваме гладко тесто. Намазваме го с олио и го оставяме на топло да втаса. След това го разделяме на 6 топки, които оформяме като масури.

Изработваме от масурите 2 плетеници и ги оставяме да втасат. После ги намасваме с разбитото яйце и ги поръсваме със захарта. Слагаме козунака в студена фурната до 300°С. След 20 мин намаляваме температурата и допичаме козунака.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало