Продукти:
• 4 яйца
• 4 с.л. кисело мляко
• 8 с.л. олио
• 12 с.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 6 капки оцет
• 1 ванилия
• 1 кг брашно
• 1 затоплена газирана вода /250 мл/
• 25 г мая
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в газираната вода заедно с 1 щипка захар и 6 с.л. брашно и я оставяме на топло да втаса. Разбиваме яйцата и ги смесваме с киселото мляко, олиото, захарта, солта, оцета и ванилията. Прибавяме втасалата мая и брашното и омесваме гладко тесто. Намазваме го с олио и го оставяме на топло да втаса. След това го разделяме на 6 топки, които оформяме като масури.
Изработваме от масурите 2 плетеници и ги оставяме да втасат. После ги намасваме с разбитото яйце и ги поръсваме със захарта. Слагаме козунака в студена фурната до 300°С. След 20 мин намаляваме температурата и допичаме козунака.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...