Кулинарни рецепти » Палачинки с кайма

 Палачинки с кайма

Продукти:

• 200 г прясно мляко
• 2 яйца
• 200 г брашно
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене

За плънката:

• 250 г кайма
• 1 глава лук
• 1 яйце
• 1 стрък праз
• 1-2 с.л. галета
• 1 с. л. разтопено масло
• 1 с. л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От яйцата, млякото и брашното приготвяме рядка каша, посоляваме и изпържваме в намазан с малко мазнина тиган около 10 палачинки.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в загрятото олио, добавяме каймата с малко топла вода и пържим 5 минути. Отстраняваме от огъня и прибавяме галетата, магданоза, черния пипер и яйцето. Посоляваме, разбъркваме добре сместа и пълним палачинките.

Навитите на рула палачинки подреждаме в плато, поръсваме със ситно нарязан праз и магданоз и заливаме с разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало