Продукти:
• 4 карета готово мнoгoлистно тесто
• 125 г прясно козе сирене
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1 добре узряла круша, нарязана на кубчета
• 1 к. л. кафява захар
• 1 к. л. мед
• 1 жълтък
• 1 к. л. зехтин
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука в зехтина, докато стане прозрачен. Посоляваме и поръсваме с черния пипер. Сипваме малко вода, после прибавяме меда, кафявата захар и нарязаната на кубчета круша. Продължаваме да задушаваме сместа, докато остане на мазнина.
Разпределяме по едно парче козе сирене в средата на всяко каре от тестото и го покриваме със сместа. Сгъваме тестените кори във форми по желание и ги намазваме с жълтъка. Печем в загрята на 200 градуса фурна 10-12 минути.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...