Продукти:
• 200 г брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. топла вода
• 15 г мая за хляб
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 глава лук
• сокът от половин лимон
• 200 г рибно филе
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в 1 к.ч. топла вода и я оставяме да втаса. После омесваме тесто от пресятото брашно, втасалата мая и останалата вода. Оставяме тестото да отлежи 30 мин. След това прибавяме към него разбитите яйца и размекнатото масло и омесваме отново.
Смиламе рибата и я смесваме със ситно нарязания лук. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме каймата с тестото. Оставяме получената смес да отлежи 30 мин, след което я разточваме на дебела кора.
Изрязваме от кората триъгълни банички и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...