Продукти: (за 6-8 порции)
• 500 г телешко шкембе
• 100 г сланина
• 150 г шунка
• 1 филия сух бял хляб
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 6-7 ч.ч. костена отвара
• черен пипер, магданоз
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме шкембето го в съд с костената извара /или студена вода/ и варим до омекване. Изваждаме и го нарязваме на ивици.
Нарязваме сланината на ситно и леко я запържваме. Прибавяме ситно нарязаните чесън и лук и ги задушаваме. Слагаме нарязаните шкембе и шунка, трохите от хляба, черен пипер и сол на вкус.
Заливаме всичко с прецедения бульон и варим 1 час на тих огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме с оцет.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...