Продукти: (за 6-8 порции)
• 500 г говеждо месо от опашката
• 200 г шарена сланина
• 1 ч.ч. зрял боб
• 100 г чеснов салам
• 3 моркова
• 1 глава лук
• 100 г кашкавал
• 1 дафинов лист
• магданоз, бахар
• черен пипер, сол
За крокетите:
• 40 г сланина
• 100 г шунка
• 2 яйца
• 1-2 с.л. бульон
• 2-3 с.л. счукана галета
• мазнина за пържене
Накисваме фасула в студена вода и го оставяме да престои 1 нощ, след което го изплакваме.
Нарязваме месото и сланината и заедно с накиснатия фасул ги заливаме със студена вода. Кипваме и варим, докато продуктите омекнат. Прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и салам, дафиновия лист и бахара. Когато всичко се свари, посоляваме на вкус и оттегляме на тих огън.
От допълнителните съставки, нарязани на ситно, приготвяме крокети, които изпържваме в мазнината и прибавяме към чорбата преди да я поднесем.
Поднасяме чорбата, поръсена с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...