Продукти: (за 6-8 порции) 
•	500 г говеждо месо от опашката
•	200 г шарена сланина
•	1 ч.ч. зрял боб
•	100 г чеснов салам
•	3 моркова
•	1 глава лук
•	100 г кашкавал
•	1 дафинов лист
•	магданоз, бахар
•	черен пипер, сол
За крокетите: 
•	40 г сланина
•	100 г шунка
•	2 яйца
•	1-2 с.л. бульон
•	2-3 с.л. счукана галета
•	мазнина за пържене
Накисваме фасула в студена вода и го оставяме да престои 1 нощ, след което го изплакваме. 
Нарязваме месото и сланината и заедно с накиснатия фасул ги заливаме със студена вода. Кипваме и варим, докато продуктите омекнат. Прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и салам, дафиновия лист и бахара. Когато всичко се свари, посоляваме на вкус и оттегляме на тих огън. 
От допълнителните съставки, нарязани на ситно, приготвяме крокети, които изпържваме в мазнината и прибавяме към чорбата преди да я поднесем. 
Поднасяме чорбата, поръсена с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
              Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
              Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
              Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
              Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...