Продукти:
• 300 г брашно
• 120 г разтопено масло
• 100 г захар
• 3 жълтъка
• 1/2 пакетче бакпулвер
• 1 с. л. кисело мляко
За плънката:
• 3 белтъка
• 150 г кайсиево сладко
• 50 г пудра захар
Начин на приготвяне:
От посочените продукти замесваме маслено тесто, 2/3 от което разстиламе в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Останалото тесто слагаме за 20 минути в камерата на хладилника.
През това време приготвяме плънката: разбъркваме сладкото със захарта и добавяме разбитите на сняг белтъци. Разстиламе на равномерен пласт върху питата, а отгоре настъргваме позамръзналото в камерата тесто.
Печем 40-45 минути в умерена фурна. Изчакваме питата да изстине и я нарязваме на квадрати или на ромбове.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...