Кулинарни рецепти » Супа Сент Джоунс

 Супа Сент Джоунс

Продукти:

• 300 г миди от консерва
• 400 г домати от консерва
• 1 морков
• 1 глава лук
• 2 стръка целина
• 1 картоф
• 3 с.л. разтопено масло
• 3 ч.ч. рибен бульон
• 1 щипка мащерка
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме мидите в маслото заедно с нарязаните на кубчета целина, моркови и лук. После прибавяме нарязаните на кубчета картофи и домати.

Заливаме с бульона, кипваме и варим 20 мин. Накрая подправяме с мащерка, черен пипер и сол.

Автор: Нина Славова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало