Продукти: (за 4 порции)
• 300 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 300 г кренвирши и салам
• 300 г домати
• черен пипер, сол, захар
Начин на приготвяне:
Запържваме измитите и нарязани гъби, докато им се изпари водата. Прибавяме ориза, леко го запържваме и наливаме 3 чаши студена вода. Когато оризът започне да набъбва, прибавяме ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме с черен пипер.
В малко мазнина запържваме обелените и нарязани на ситно домати. Когато сосът се сгъсти, поръсваме с черен пипер, захар и сол. Във всяка чиния сипваме купче от ориза с гъбите, а по края - доматения сок.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...