Кулинарни рецепти » Пилешка дроб сарма

 Пилешка дроб сарма

Продукти:

• 300 г дробчета със сърчица
• 300 г воденички
• 1,5 ч.ч. ориз
• 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз)
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз
• джоджен
• девесил
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода, отцеждаме ги и нарязваме на дребно. В олиото задушаваме ситно нарязания лук, дреболиите, измития ориз и наливаме част от бульона, в който са врели дреболиите.

Подправяме сместа с магданоз, джоджен, девесил, черен пипер, объркваме и изсипваме всичко в тава, заливаме с 3 ч.ч. бульон от варенето на дреболиите.

Печем в умерена фурна около 40 мин, докато изври водата. Накрая заливаме с разбитите с малко брашно и кисело мляко яйца и отново поставяме във фурната, за да се зачерви заливката.

Поднасяме дроб сармата с кисело мляко и салата по вкус.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало