Кулинарни рецепти » Телешки дроб на скара

 Телешки дроб на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки дроб
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 с.л олио
• 1 ч.л. смлян бахар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме дроба, почистваме го от ципите и го нарязваме на по-дебели парчета. Поръсваме с бахара и черния пипер и заливаме с виното и олиото. Оставяме да отлежи 1-2 часа в хладилник.

След това отцеждаме парчетата и ги печем на сгорещена скара от двете страни. Изпеченият дроб посоляваме и слагаме в подходяща чиния като го поръсваме със сока, отделен при печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало