Кулинарни рецепти » Кюфтенца от лангуста

 Кюфтенца от лангуста

Продукти: (за 2-3 порции)

• 400 г консервирана лангуста
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 главичка лук
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 100 г гъби
• 2 яйца
• 2-3 с.л. галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене.

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязаните гъби и брашното и също ги запържваме. Наливаме млякото и варим, докато получим гъста каша.

Прибавяме ситно нарязаното месо от лангуста, подправяме с черен пипер и сол. Изчакваме сместа да изстине и оформяме кюфтенца, които потапяме в разбитите яйца, овалваме в галетата и пържим в голямо количество мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало