Кулинарни рецепти » Гъша супа от Берн

 Гъша супа от Берн

Продукти:

• 2 гъши бутчета
• 4 големи моркова
• 1 корен целина
• 4 картофа
• 1 резен зеле
• 2 стръка праз лук
• 1 глава лук
• млян черен пипер
• 4 кръгчета запържен бял хляб
• 4 с.л. настъргано сирене
• 50 г масло

Начин на приготвяне:

Измиваме и сваряваме бутчетата в 2 л подсолена вода. Нарязваме на ситно морковите, целината, зелето и картофите, а праза и лука нарязваме на колелца. Слагаме ги в бульона и варим още 1 час. След това изваждаме, обезкостяваме и нарязваме месото.

Пасираме сварените продукти и връщаме в бульона заедно с месото. Наливаме супата в съд от йенско стъкло. Пускаме вътре хлебните кубчета и наръсваме настърганото сирене. Разтопяваме маслото и поливаме върху сиренето.

Затопляме фурната до 250 градуса и слагаме супата в нея за 15 мин, докато се образува златиста коричка. Поднасяме супата в съда, в който е готвена.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало