Кулинарни рецепти » Задушена риба с гъби

 Задушена риба с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г рибено филе
• 200 г гъби
• 3 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на колелца и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме леко препеченото брашно и също го запържваме. Наливаме виното, прибавяме нарязаните гъби и чесън и наситнения магданоз. Посоляваме и задушаваме 5-6 мин на умерен огън.

Прибавяме рибата, захлупваме и задушаваме на слаб огън. Накрая отстраняваме капака и варим, докато се сгъсти сосът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало