Продукти: (за 4 порции)
• 800 г пилешко филе
• 200 г гъби
• 2 глави лук
• 6 чушки
• 100 г кашкавал
• 1 к.ч. краве масло
• 4 домата
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на ивички и го задушаваме в сгорещената мазнина. Слагаме ситно нарязания лук и почистените и нарязани на ивички чушки. Задушаваме още 15 мин.
Прибавяме почистените и нарязани на ивички гъби и обелените и настъргани домати. Задушаваме 10 мин, след което заливаме с 1 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън, докато всичко омекне.
Прехвърляме сместа в тавичка, посоляваме и поръсваме с черен пипер и стрита чубрица. Настъргваме отгоре кашкавала и запичаме 15 мин в силна фурна.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...