Кулинарни рецепти » Еврейска рецепта

 Еврейска рецепта

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 2 ч.ч. ориз
• 4-5 с.л. олио
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода.

Задушаваме ориза на слаб огън в сгорещеното олио. Щом стане прозрачен, наливаме 1 л от бульона, в който сме варили пилето, подправяме на вкус с черен пипер и сол, разбъркваме и прехвърляме в тавичка.

Намазваме свареното пиле с маслото и го слагаме в средата на тавичката. Запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало