Кулинарни рецепти » Варено пиле

 Варено пиле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 1 морков
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, слагаме го в дълбок съд с 5-6 ч.ч. вряща подсолена вода и варим заедно с предварително запечените лук и морков.

Първоначално варим при силно кипене, а след това - на умерен огън, за да не се разкъсва масленият пласт на повърхността на бульона. Подправяме свареното пиле с червен и черен пипер и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало