Продукти:
• 300 г печено пилешко месо
• 1-2 круши
• 1 морков
• 1 червена чушка
• 1 зелена салата
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. мед
• 2 с.л. соев сос
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесваме меда и соевия сос и в тази смес мариноваме нарязаното на хапки пилешко месо в продължение на 15 мин. После го овалваме в брашното и пържим 4-5 мин в силно загрята мазнина.
Почистваме крушите от кората и семената, нарязваме ги на филийки и пържим 2-3 минути в разтопеното масло. Отделно запържваме нарязаните моркови и чушки.
Нарязваме зелената салатка на ситно, добавяме крушите, запържените зеленчуци и пилешкото месо, подправяме на вкус с черен пипер и сол и разбъркваме.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...