Продукти:
• 500 г обезкостено агнешко месо
• 250 мл прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на хапки месото, посоляваме и го накисваме в млякото за около два часа.
Изцеждаме хапките и ги нанизваме на шишчета. Докато печем месото на средно силна скара, поливаме с мляко.
Преди да сервираме, поръсваме с черен пипер на вкус.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...