Продукти:
• 1 кг картофи
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 4 домата
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 1/2 ч.ч. зехтин, риган
• 1 ч.ч. леща
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите с чесъна в подсолена вода. Прецеждаме бульона и го запазваме.
В загрят зехтин слагаме нарязания лук и ригана за 5 минути. Добавяме доматите, лещата, дафиновия лист и 3 чаши от бульона. Оставяме да ври 40-50 минути.
Осоляваме патладжаните и ги отцеждаме за 20 минути.
В намазнена тавичка слагаме част от сместа с лещата на дъното, покриваме с патладжан, след това с тиквичка и домат. Слагаме пак от лещата и отгоре редим картофите.
Нареждаме всички пордукти на пластове до изчерпване, като завършваме с картофи. Печем 90 минути.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...