Кулинарни рецепти » Панчирути

 Панчирути
(Италия)

Продукти:

• 2 1/2 ч. ч. брашно
• 2/3 ч. ч. прясно мляко
• 1 пакетче суха мая
• 1 ч. л. захар
• 1/2 ч. л. сол
• 2 белтъка
• 50 г краве масло
• олио за пържене

За плънката:

• 2 глави лук
• 2 червени чушки
• 2 зелени чушки
• 1 патладжан
• 2 тиквички
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. нарязани маслини
• 1/3 ч. ч. нарязан магданоз
• 150 г моцарела
• 100 г пармезан

Начин на приготвяне:

Слагаме в купа всички продукти за тестото и омесваме меко, еластично тесто. Покриваме с кърпа и държим на топло до бухване.

Обелваме тиквичките и патладжана и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно, а чушките на тънки и дълги ивички.

В нагорещен тиган с олио пържим лука и чушките. В друг тиган пържим патладжана и тиквичките до златисто. Прибавяме ги към лучено-чушковата смес, слагаме останалите продукти от плънката и размесваме добре.

Тестото разделяме на топки и всяка една разточваме. В центъра слагаме от пълнежа, прегъваме на две като соленка и слепваме двете части, притискайки с пръст или вилица. Пържим в дълбоко олио до златисто.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало