Кулинарни рецепти » Кюфтета от кашкавал с магданоз

 Кюфтета от кашкавал с магданоз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч. ч. настърган кашкавал
• 2 с.л. едро нарязан магданоз
• 60 г краве масло
• 1 к. ч. вода
• 1 непълна ч. ч. брашно
• 3 яйца
• червен и черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Слагаме маслото и водата на слаб огън и бъркаме, докато маслото се стопи и сместа заври. Наведнъж прибавяме брашното, солта и черния пипер и бъркаме, докато се сгъсти.

Сваляме от огъня, прибавяме яйцата и разбиваме добре с миксер, за да получим гладко и лъскаво тесто.

Прибавяме настъргания кашкавал, черния пипер и магданоза и разбиваме още малко, докато сместа стане напълно еднородна.

Сгорещяваме олиото и в него със супена лъжица пускаме малки топчета. Пържим ги, докато се зачервят отвсякъде.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало