Кулинарни рецепти » Пъдпъдъци в желе

 Пъдпъдъци в желе

Продукти:

• 2 пъдпъдъка
• 2 ивици сланина
• 20 г желатин
• 20 г краве масло
• няколко консервирани гъби
• 20 г среда хляб
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 домат
• 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Приготвяме плънка от пастета, нарязаните гъби, натопената в мляко среда от хляб, нарязаните дробчета на пъдпъдъците, черен пипер и сол. Напълваме пъдпъдъците с тази смес и ги обвиваме с тънко отрязаните ивици сланина.

Разтопяваме маслото в тиган и изпържваме птиците от всички страни, като предварително ги поръсваме със сол и черен пипер. Доливаме 1 к.ч. вода, захлупваме и оставяме да се задушават.

Разтопяваме желатина в 500 мл и оставяме да заври на слаб огън, като непрекъснато бъркаме. Снемаме от огъня, подправяме със сол и черен пипер и смесваме с резенчета домат и лимон и няколко гъби.

Изсипваме в две купички, а отгоре слагаме изстиналите и освободени от сланината пъдпъдъци. Наръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме на студено да желират.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало