Кулинарни рецепти » Яйца гъбки

 Яйца гъбки

Продукти:

• 8 твърдо сварени яйца
• 8 домата
• 1 опаковка майонеза
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме не много големи домати. Отрязваме капачета откъм дръжките им, издълбаваме вътрешността и ги обръщаме върху чиния, за да се отцедят.

Обелваме сварените яйца и ги подрязваме откъм широката им страна, за да могат да стоят прави. Посоляваме ги и слагаме върху всяко яйце слагаме по един издълбан домат, така че да покрие третинка от яйцето.

Отделяме 1 с.л. от майонезата, а останалата разстиламе в широка чиния за сервиране. Поръсваме майонезата със ситно нарязания магданоз и нареждаме отгоре покритите с домати яйца.

С помощта на клечка нанасяме върху доматите точки от отделената майонеза, за да бъде приликата с гъбки по-голяма.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало