Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 100 г аншоа
• 30 г краве масло
• 1 с.л. горчица
• 1 опаковка майонеза
• маслини, магданоз
Начин на приготвяне:
Обелваме яйцата, разполовяваме ги и вадим жълтъците. Пасираме ги.
Разбиваме на пяна 2 с.л. омекнало масло, прибавяме жълтъците, горчицата и пасираната аншоа. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Пълним с фунийка белтъците, подреждаме ги върху подложка от майонеза и ги украсяваме с маслини и пресен магданоз.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...