Продукти:
• 2 пушени скумрии
• 1 опаковка сметана
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Обелваме скумриите, отстраняваме главите, опашките и костите. Нарязваме месото на парченца и го разбиваме с миксер.
Разбиваме сметаната и я прибавяме към рибата заедно с лимоновия сок. Сервираме муса в чиния или върху филии хляб, украсени с резенчета лимон.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...