Продукти:
• 15-20 сушени печурки
• 2 глави лук
• 2 с.л. олио
• захар, оцет и сол
Начин на приготвяне:
Слагаме гъбите в тенджера под налягане и наливаме с 1 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 15 мин.
Изваждаме гъбите, отцеждаме ги, прекарваме ги през месомелачка и ги смесваме със ситно нарязания лук, захар, сол и оцет на вкус.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...