Кулинарни рецепти » Рибена салата с тиквички и чесън

 Рибена салата с тиквички и чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г рибено филе
• 3 тиквички
• 3 домата
• 1 глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 10-12 маслини
• 1 к.ч. зехтин
• сокът от 1 лимон
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата в подсолена вода, отцеждаме и я нарязваме на малки парченца.

Сваряваме тиквичките в подсолена вода, отцеждаме и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязания на филийки лук, обелените и нарязани домати, счукания чесън, изстиналата риба и обезкостените маслини. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Разбиваме зехтина с лимоновия сок и оцета. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало