Кулинарни рецепти » Салата от ябълки и бакла

 Салата от ябълки и бакла

Продукти:

· 4 сладки ябълки
· 300 г семена от зелена бакла
· 1 глава лук
· 50 г орехи
· 150 г кисело мляко
· сокът от 2 лимона
· 4 с.л. олио
· джоджен, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме семената от бакла в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. След това ги слагаме в купа, поливаме с лимоновия сок и олиото, прибавяме счуканите орехови ядки и нарязания на ивички лук и разбъркваме.

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на ивички. Прибавяме ги към баклата. /Прибавяме ги накрая, за да не почернеят./

Заливаме салатата с разбитото кисело мляко, посоляваме и разбъркваме. Накрая поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало