Диетични рецепти » Висок холестерол » Висок холестерол

Висок холестерол:

Рибена салата с домати

Продукти: (за 4 порции) • 300 г рибено филе • 300 г домати • 2 ябълки • 3 с.л. зехтин • 2-3 с.л. лимонов сок • 1 ч.л. горчица • 1 ч.л. мед • 1 дафинов лист • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Пускаме рибата в малко количество кипяща подс...

Ризото с червено цвекло

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г ориз • 600 г червено цвекло • 100 г червен лук • 250 мл червено вино • 1 л бульон • 2-3 с.л. зехтин • 40 г краве масло • 100 г настърган пармезан • 1/2 ч.л. червен пипер • сол За соса: • 1 с.л. винен оцет • 3...

Салата от брюкселско зеле с моркови и гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г брюкселско зеле • 2-3 моркова • 250 г сварени или стерилизирани гъби • 150 мл нискомаслена течна сметана • 2 с.л. олио • копър, сол Начин на приготвяне: Сваряваме зелето в подсолена вода, отцеждаме и оставяме да се охлади....

Салата от моркови и банани

Продукти: (за 4 порции) • 200 г пресни моркови • 2 банана • 1 лимон • 2-3 с.л. сметана • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Настъргваме морковите на едро ренде и ги разстиламе в чиния за сервиране. Отгоре нареждаме нарязаните на кръгчета банан...

Салата от моркови и царевица

Продукти: (за 4 порции) • 4 моркова • 400 г консервирана сладка царевица • 3 домата • 2-3 с.л. зехтин • лимонов сок, копър, сол Начин на приготвяне: Сваряваме морковите, отцеждаме и ги нарязваме на малки кубчета, прибавяме 1 домат – също нарязан на малки к...

Салата от патладжани и домати

Продукти: (за 4 порции) • 1-2 патладжана • 4-5 домата • 1 връзка пресен лук • 200 г млечна майонеза • 1-2 скилидки чесън • копър, сол Начин на приготвяне: Обелваме патладжаните, нарязваме ги на ивици и ги варим в кипяща подсолена вода до омекване. Отцежд...

Скариди в сладко-кисел сос

Продукти: (за 4 порции) • 500 г домати • 300 г едри скариди • 50 мл зехтин • 30 г краве масло • 1 с.л. мед • 50 г сусам • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме доматите, почистваме ги от семената и ги настъргв...

Скариди с пиперки

Продукти: (за 4 порции) • 500-600 г замразени чистени скариди • 2 червени пиперки • 1 зелена пиперка • 3 с.л. олио • 1 ч.л. смлян джинджифил • 1 скилидка чесън • 1 ч.л. кафява захар • 3 с.л. соев сос • 1 с.л. бяло вино • 50 г ананас от консерва Начин ...

Скумрия, пълнена с лимони

Продукти: (за 4 порции) • 4 неголеми скумрии • 3 лимона • 8-12 клонки магданоз • 4 скилидки чесън • 1 с.л. бяло вино • 3 с.л. зехтин • пресен босилек • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата, натриваме я с черен пипер и сол и я разпр...

Спанак с лимонов сок

Продукти: (за 5-6 порции) • 2 кг пресен млад спанак • 5 с.л. зехтин • сокът от 2 лимона • 2 скилидки чесън • настъргано индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме спанака, нарязваме го на ситно и го пущаме в сгорещения зехтин. Доб...

Супа от брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции) • 20-25 главички брюкселско зеле • 1 морков • 1 корен магданоз • 1 глава лук • 2 картофа • 30 г краве масло • 2 с.л. кисело мляко • 6 ч.ч. зеленчуков бульон • копър, сол Начин на приготвяне: Нарязваме моркова, магданозения к...

Суфле от кайсии

Продукти: • 400 г кайсии • 4 яйца • 5 с.л. кристална захар • 2 ч.л. настъргана лимонова кора • 500 г извара • 6 с.л. пудра захар • 2 с.л. смлени бадеми • 1-2 ванилии Начин на приготвяне: Обелваме кайсиите и ги нарязваме на малки парченца. Разби...

назад
Начало