Кулинарни рецепти » Дребни сладки и соленки » Бонбони

Дребни сладки и соленки:

Медени бонбони

Продукти: • 350 г кристална захар • 2 с. л. течен пчелен мед • 1 с. л. ябълков оцет • 2 с. л. вода Начин на приготвяне: Разтопяваме 250 г от захарта с водата, оцета и меда в малък емайлиран съд. Бъркаме непрекъснато, докато стане светлокафява. Изсипваме оста...

Медени прасковки

Продукти: • 2 яйца • 2 к.ч. олио • 2 к.ч. течен мед • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. счукан карамфил • 350-400 г брашно • 100 г мармалад Начин на приготвяне: Разбиваме хубаво яйцата. Прибавяме олиото, меда, канелата, карамфила, сода...

Ментови бонбони

Продукти: • 600 г захар • 100 мл вода • 7-8 капки ментова есенция Начин на приготвяне: Варим захарта и водата, докато се получи много гъст сироп. Прибавяме есенцията и бъркаме с дървена лъжица да изстине и да се сгъсти още. С чаена лъжичка гребваме от см...

Негърски целувки

Продукти: • 1 пакет обикновени бисквити • 1 пакетче краве масло • 2 жълтъка • 2 ч.л. какао • 2 ванилии • 1 ч.ч. пудра захар • 3-4 с.л. прясно мляко • 1 ч.ч. смлени лешници Начин на приготвяне: Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с останалите продукт...

Орехови ядки в сини сливи

Продукти: • 500 г сушени сини сливи • 250 г орехови ядки (обелени бадеми) • 100 г пудра захар Начин на приготвяне: Слагаме сините сливи да се задушат на пара, докато омекнат и набъбнат. Изцеждаме ги в гевгир. Всеки плод разрязваме от едната страна, колко...

Орехчета

Продукти: (за 4 порции) • 2 яйца • 2 жълтъка • 400 мл прясно мляко • 50 г краве масло • 500 г брашно • 150 мл олио • 1-2 супени лъжици захар • 1-2 с.л. мармелад • 20 г мая • сол Начин на приготвяне: Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци. Разбивам...

Пияни вишни в кокос

Продукти: • 1к.ч. кокосово брашно • 1 1/2 к.ч. пудра захар • четвърт пакетче краве масло • 2 с.л. светъл ром • 2 с.л. какао • 1 жълтък • 20-30 добре изцедени вишни от домашно приготвена вишновка Начин на приготвяне: Разбиваме маслото със захарта. Посте...

Плодов локум от сливи

Продукти: • 10 кг сини сливи • 5 кг захар • 1 кг орехови ядки Начин на приготвяне: Почистваме сливите от костилките и задушаваме до омекване. Претриваме плодовете през сито. Полученото пюре смесваме със захарта и варим до сгъстяване. Малко преди да свали...

Портокалови бонбони

Продукти: • 2 портокала • 2 ч.ч. захар • 1 ч.ч. прясно мляко • 5-6 с.л. какао • половин пакетче краве масло • 1 ч.ч. ситно нарязани орехи • кокосово брашно или смлени орехи за овалване Начин на приготвяне: Остъргваме горчивата част на портокалите, наки...

Пълнени фурми

Продукти: • 30 едри фурми • 150 г обелени и смлени бадеми • 180 г пресята пудра захар • 1 белтък • 150 г натурален шоколад за глазурата Начин на приготвяне: С остър нож разрязваме фурмите по дължината, разтваряме ги и изваждаме костилката. С миксер р...

Пържени топчета с ориз

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г брашно • 100 г ориз • 50 г стафиди • 150 г бадеми • 3 жълтъка • 30 г краве масло • 1 с.л. ром • настърганата кора от половин лимон • 30 г мая • 1 щипка сол • олио за пържене • пудра захар за поръсване Начи...

Ромови топчета

Продукти: • 2 твърдо сварени жълтъка • 1 к.ч. пудра захар • 100 г краве масло • 2 с.л. ром За втората смес: • 150 г смлени орехови ядки • 2 к.ч. пудра захар • 20 г шоколад • 2 с.л. ром • 1 белтък • 1 ванилия За овалване: • кокосово браш...

Сладки топчета с лимонови резенки

Продукти: • 1 кутия обикновени бисквити • 1 пакет краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 кутии лимонови резенки • 1 белтък • 2 плика кокосови стърготини Начин на приготвяне: Смиламе бисквитите и ги смесваме със ситно нарязаните резенки. Прибавяме маслото, ...

Снежни топки

Продукти: • 1 блат за торта • 200 г прясна извара • 300 г заквасена сметана • 1 к.ч. сладко от рози или портокалови корички • 1 втвърдител за сметана • 4 с.л. кокосов ликьор • 3 плика кокосови стърготини Начин на приготвяне: Натрошаваме блата с ръце и ...

Черешки

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. сироп от вишни • 2 с.л. прясно мляко • 2 сварени и пасирани жълтъка • 1 опаковка бисквити за чай или обикновени бисквити • 2-3 с.л. запечени орехови ядки • червена боя Начин на приготвяне: ...

Шоколадови кестени

Продукти: • 1 кг кестени • пудра захар • 100 г черен шоколад за готвене • захар на кристали • кокосово брашно Начин на приготвяне: Сваряваме кестените, обелваме ги и докато още са горещи ги пасираме. Добавяме пудра захар на вкус. От тази смес оформям...

назад
Начало