Кулинарни рецепти » Качамак на скара

 Качамак на скара

Продукти:

• 500 г царевично брашно
• 1,5 л вода
• сол

Начин на приготвяне:

Изсипваме брашното във вряща подсолена вода, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица или точилка. Варим на умерен огън, докато получим гъста еднородна каша, която лесно се отделя от стените на съда.

Прехвърляме качамака в тава, разстиламе го на пласт с дебелина 3-4 см и щом изстине, го нарязваме на филийки с дебелина 1 см, които препичаме на скара.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало