Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава червено цвекло
• 2-3 червени чушки
• 1 ч.ч. кубчета ананас от компот
• 2 по-едри и не много узрели домата
• 40 г краве масло
• сол
За маринатата:
• 150 мл чай от каркаде
• 150 мл червено вино
• 5 с.л. соев сос
• 2 с.л. мед
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 зърна карамфил
• 1 щипка канела
• сокът от 1 лимон
• сокът от 1 портокал
• 1 к.ч. от течността на компота от ананас
• 3 к.ч. зехтин
• черен пипер
Смесваме всички съставки за маринатата, като чесъна нарязваме много на ситно.
Обелваме цвеклото, нарязваме го на по-големи кубчета и го бланшираме 2-3 мин във вряща подсолена вода, в която сме сложили 1 с.л. оцет.
Нарязваме чушките на шайби, а цвеклото и доматите – на кубчета.
Мариноваме чушките 8 часа, а доматите, ананасовите кубчета и цвеклото – 3 часа.
Накисваме във вода дървените шишове, нанизваме продуктите и ги печем на жарава, като периодично ги мажем с масло и въртим шишовете, за да се изпекат зеленчуците равномерно.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...