Продукти: (за 4 порции)
• 8 по-едри зелени домата
• 8 скилидки чесън
• 100 г краве сирене
• 1 стрък копър
• 1 стрък босилек
• 40 г краве масло
• олио, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна и го избъркваме в равни количества оцет и олио. Подправяме маринатата със сол, черен пипер и ситно нарязаните зелени подправки.
Нарязваме доматите на по-дебели филийки. Заливаме ги с маринатата и ги оставяме 1 нощ в хладилника.
Загряваме скарата и печем доматите от двете страни, мажейки ги с разтопено масло.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...