Кулинарни рецепти » Гъбени шишчета с чеснов сос

 Гъбени шишчета с чеснов сос

Продукти:

• 30 едри печурки
• 2-3 с.л. оцет
• 1 /4 ч.ч. зехтин
• сол
• черен пипер

За соса:

• 6 глави чесън, предварително изпечен във фурната
• 2 с.л. оцет
• 3-4 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
• 1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
• 1 ч.л. настърган хрян
• сол
• черен пипер

За намазване на гъбите:

• 8 с.л. зехтин
• дръжките на половин връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Изпечените скилидки чесън обелваме и пасираме. Към тях добавяме оцета, заквасената сметана, босилека, мащерката, хряна и разбиваме до получаване на гладко пюре. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме в хладилника в добре затворен съд.

Измитите и почистени гъби слагаме в купа и заливаме със зехтина, оцета, солта и черния пипер. Разбъркваме добре. Върху дървени шишчета нанизваме по 7-8 гъби и поливаме със зехтина, предварително смесен с наситнените дръжки от магданоз.

Печем на грил или скара по 2-3 минути от всяка страна. Сервираме горещи с чесновия сос.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало