Продукти:
• 1 кг телешко месо от гърдите
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 патладжан
• 2-3 чушки
• 1 гроздче ягорида
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го запържваме в половината от мазнината заедно със ситно нарязания лук. Щом месото порозовее, поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме и наливаме топла вода, която да го покрие. Задушаваме 15 мин и прехвърляме месото в глинен гювеч.
Отделно нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. После го запържваме в останалата мазнина и го сипваме в гювеча. Запържваме в същата мазнина нарязаните на пръстени чушки и ги прибавяме към гювеча. Слагаме също така зрънцата ягорида и обелените и настъргани домати.
Слагаме гювеча в студена фурна, загряваме и печем на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...