Продукти:
• 35 готови целувки
• 2 портокала
• 2 ч.ч. сметана
• 4 с.л. пудра захар
• 1 ванилия
• 1 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Разбиваме сметаната заедно със захарта до пухкавост (около 10 мин) и я ароматизираме с ванилията и рома.
В кръгла чиния нареждаме една до друга половината от целувките (някои начупваме, за да попълним празнините). Върху тях изсипваме половината от разбитата сметана и нареждаме резенчета от единия портокал (обелени и почистени от семките). Върху портокаловите резенчета нареждаме останалите целувки и покриваме с останалата сметана.
Отгоре гарнираме тортата с резенчета от втория портокал. Поднасяме тортата, след като я оставим за 1-2 часа в хладилника.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...