Кулинарни рецепти » Петмез от захарно цвекло

 Петмез от захарно цвекло

Начин на приготвяне:

Обелваме цвеклото, измиваме го и го настъргваме на едро ренде. Сипваме го в тавата, наливаме вода и варим, докато омекне. После отцеждаме сока, като леко истискваме цвеклото.

Избистряме с бяла пръст или дървесна пепел, завързана в торбичка, слагаме на огъня и варим, докато петмезът се сгъсти като пчелен мед. Накрая ароматизираме с няколко листа индрише.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало