Кулинарни рецепти » Петмез от захарно цвекло

 Петмез от захарно цвекло

Начин на приготвяне:

Обелваме цвеклото, измиваме го и го настъргваме на едро ренде. Сипваме го в тавата, наливаме вода и варим, докато омекне. После отцеждаме сока, като леко истискваме цвеклото.

Избистряме с бяла пръст или дървесна пепел, завързана в торбичка, слагаме на огъня и варим, докато петмезът се сгъсти като пчелен мед. Накрая ароматизираме с няколко листа индрише.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало