Продукти:
• 1 кг ягоди
• 1 кг захар
• 20 мл вода
• 1 ванилия
• 1 ч.л. лимонена киселина
• 50 мл водка
Начин на приготвяне:
Посипваме ягодите със захарта и ги поръсваме с водка. Оставяме ги за една нощ на хладно.
На другия ден отцеждаме сока, сипваме водата, слагаме ванилията и го сваряваме на гъст сироп. Когато започне да се сгъстява, пускаме ягодите и ги варим, докато станат прозрачни. Прибавяме лимонената киселина и отстраняваме пяната.
Разливаме сладкото в сухи буркани, които затваряме херметически.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...