Продукти:
• 2 пакета бишкоти
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. ананасов сок (от компот)
• 2 пакетчета суха сметана
• 12 топки ванилов сладолед
• 12 малки розови целувки
• 2 кивита
• 2 цвята акация
• 12 с.л. бял течен шоколад
• 1 с.л. суха смес за капучино
Начин на приготвяне:
Напръскваме бишкотите със сока от ананас. Кипваме млякото с измития акациев цвят, оставяме да се изстуди в хладилника и обработваме със сухата сметанова смес.
Вземаме първата бишкота. Намазваме я със сметаната отдолу и завиваме на охлюв. Останалите също мажем и завиваме, оформяйки блата.
Дупчиците запълваме с парченца от плодове. Отгоре и отстрани шприцоваме останалата сметана. Прибираме в хладилника за 4 часа.
При сервиране украсяваме с целувките и няколко парченца от ягоди.
Разпределяме топките сладолед, отгоре пръскаме с шоколада и сухата смес за капучино. Украсяваме с потопени в пудра захар цветчета от акация.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...