Продукти:
• 4 яйца
• 150г захар
• 450г овче кисело мляко
• 2 с.л. гореща вода
• 3 с.л. ликьор
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме по отделно киселото мляко и белтъците - на сняг. Жълтъците, захарта, водата и ванилията разбиваме на пяна. Към нея прибавяме киселото мляко и белтъчния сняг лъжица по лъжица. Подправяме с ликьора, изсипваме сместа в емайлиран съд и я замразяваме във фризер за 4 часа.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...