Кулинарни рецепти » Сладоледено парфе

 Сладоледено парфе

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 6 яйца
• 200 г захар
• 1 с. л. брашно
• 2 с. л. желатин
• 200 мл течна сметана
• по 2 с. л. отцедени разноцветни плодове от сладко - вишни, смокини, портокалови кори
• 1 пакетче ванилена захар
• 500 г готов сладолед (шоколадов, ягодов, портокалов)

Начин на приготвяне:

Жълтъците разбиваме с 2 с. л. захар, добавяме брашното и прясното мляко. Сместа варим, докато се сгъсти, като бъркаме непрекъснато. Охлаждаме и смесваме с предварително разтопения на водна баня желатин.

Сметаната разбиваме с ванилията и 3 с. л. захар, а белтъците - с останалата захар. Към тях постепенно прибавяме по малко от жълтия крем и от разбитата сметана. Бъркаме, докато получим пухкав крем. Прибавяме отцедените плодове (по-едрите нарязваме на парченца).

Стените и дъното на тортена форма покриваме с пласт от леко размекнатия сладолед. В средата изливаме сметановия крем и слагаме във фризера или в камерата на хладилника. Замразеното парфе поднасяме, обърнато в тортена чиния.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало