Кулинарни рецепти » Страчиатела

 Страчиатела
(Италия)

Продукти:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 жълтъка
• 150 г захар
• 1 ч.ч. пълномаслена сметана
• 50 г натурален шоколад
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото на огъня почти до завиране. После махаме от котлона и оставяме да изстива в захлупен съд.

Разбиваме жълтъците със захарта и солта. При непрекъснато бъркане прибавяме млякото и сметаната.

Слагаме във фризера за 30 мин, след което прибавяме настъргания шоколад и разбъркваме. Връщаме във фризера и държим поне 4 часа преди поднасяне.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало