Продукти:
• 500 г сладкарска сметана
• 7 с.л. захар
• 6 белтъка
• 100 г счукани ядки от шам фъстък
Начин на приготвяне:
В сух тиган карамелизираме 5 с.л. от захарта. Разстиламе топлия карамел върху алуминиево фолио, изчакваме да изстине и го натрошаваме на ситно.
Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг и внимателно ги съединяваме с разбитата сметана, към която сме прибавили ситно натрошения карамел и счуканите ядки.
Изсипваме сместа във форма за кекс, покриваме с полиетиленово фолио и слагаме във фризера за няколко часа. Преди сервиране нарязваме на филийки и украсяваме с натрошен шам фъстък.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...