Продукти:
• 500 г сладкарска сметана
• 7 с.л. захар
• 6 белтъка
• 100 г счукани ядки от шам фъстък
Начин на приготвяне:
В сух тиган карамелизираме 5 с.л. от захарта. Разстиламе топлия карамел върху алуминиево фолио, изчакваме да изстине и го натрошаваме на ситно.
Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг и внимателно ги съединяваме с разбитата сметана, към която сме прибавили ситно натрошения карамел и счуканите ядки.
Изсипваме сместа във форма за кекс, покриваме с полиетиленово фолио и слагаме във фризера за няколко часа. Преди сервиране нарязваме на филийки и украсяваме с натрошен шам фъстък.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...