Продукти:
• 18 бишкоти
• 500 г готов сладолед
• 100 г сметана
• 2 с.л. захар
• 1 компот от череши
• 3 с.л. желе от касис
Начин на приготвяне:
Подреждаме част от бишкотите по дъното и стените на малка тавичка, така че да бъдат с изпъкналата си страна навън. Изсипваме сладоледа в тавичката и го покриваме с останалите бишкоти. Слагаме тавичката в хладилник.
Преди сервиране освобождаваме шарлотата от тавичката, слагаме я в подходяща чиния и украсяваме с разбитата със захарта сметана. Сервираме с компот от череши, предварително размесен с желе от касис.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...