Продукти:
• 6 яйца
• 120 г захар
• 60 г брашно
• 2 с. л. какао
За сиропа:
• 100 г захар
• 100 мл вода
• 1 пакетче ванилена захар
За крема:
• 500 мл прясно мляко
• 60 г оризово брашно
• 100 г захар
• 2 пакетчета краве масло (250 г)
За глазурата:
• 3 с. л. какао
• 30 г краве масло
• 80 мл прясно мляко
• 2 с. л. захар
Начин на приготвяне:
От изброените за тестото продукти приготвяме пандишпанено тесто и изпичаме блата в тортена форма. Сиропа сваряваме и докато е още горещ заливаме изстиналия блат. Захлупваме блата в подходяща чиния с похлупак.
От млякото, брашното и захарта сваряваме крем. Маслото разбиваме на пяна и смесваме с изстиналия млечен крем. С получената смес намазваме блата и поставяме чинията захлупена за 2 часа в хладилника.
От изброените продукти сваряваме на водна баня глазурата и след като изстине, заливаме с нея тортата. Захлупваме чинията с тортата и я слагаме в камерата на хладилника или във фризера. Изваждаме замразената торта 10 минути преди поднасяне.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...