Кулинарни рецепти » Снежни топки с карамел

 Снежни топки с карамел

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 6 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме с 1 ч.ч. захар. Разбиваме белтъцитена твърд сняг с половината от останалата захар.

Затопляме млякото в голяма тенджера. С помощта на две супени лъжици оформяме топки от разбитите белтъци. Пускаме белтъчените топки да се варят около 30 сек в млякото, като по средата на варенето ги обръщаме, за да се сварят от всички страни. Изваждаме топките, отцеждаме ги през цедка и ги нареждаме една до друга /а не една върху друга/.

Когато сварим всички топки, прецеждаме млякото и го смесваме с разбитите жълтъци. Прибавяме ванилията и варим крема, докато се сгъсти. Изсипваме готовия крем в дълбока чиния, нареждаме върху него белтъчените топки и го оставяме да изстине.

Карамелизираме останалата захар, разтваряме карамела с малко вода и го поръсваме на капки върху белтъчените топки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало