Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ванилия
• 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме на твърд сняг белтъците с половината от захарта. Сваряваме прясното мляко с останалата захар, като прибавяме ванилията и какаото.
Оставяме млякото да изстине и го смесваме с разбитите жълтъци. Прибавяме тази смес към разбитите белтъци, като внимателно разбъркваме с лъжица, докато получим еднородна маса.
Разсипваме сладоледа в подходящи стъклени чаши и го оставяме да престои 2-3 часа в камерата на хладилника /или във фризер/.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...