Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ванилия
• 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме на твърд сняг белтъците с половината от захарта. Сваряваме прясното мляко с останалата захар, като прибавяме ванилията и какаото.
Оставяме млякото да изстине и го смесваме с разбитите жълтъци. Прибавяме тази смес към разбитите белтъци, като внимателно разбъркваме с лъжица, докато получим еднородна маса.
Разсипваме сладоледа в подходящи стъклени чаши и го оставяме да престои 2-3 часа в камерата на хладилника /или във фризер/.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...