Кулинарни рецепти » Пастички Каприз

 Пастички Каприз

Продукти:

• 1 пакетче масло
• 200 г пудра захар
• 2 яйца
• 175 г бяло брашно
• 1 щипка сол
• 1 1/2 ч.л. бакпулвер
• 120 мл хладко прясно мляко
• 1 ванилия

За пълнежа и глазурата:

• 2 белтъка
• 400 г пресята пудра захар
• 1-2 капки глицерин
• сокът от 1 лимон
• сладкарска боя
• кокосови стърготини
• цветни захарни пръчици
• захаросани лимонови и портокалови корички или резенчета

Начин на приготвяне:

Разбиваме омекналото масло заедно със захарта на пяна. Прибавяме с биене едно по едно яйцата, наливаме млякото и разбъркваме добре. Пресяваме брашното със солта и бакпулвера и го прибавяме на части с бъркане в маслената смес. Ароматизираме с ванилията.

Намасляваме и набрашняваме малки къдрави формички, които пълним с тестото до половината. Печем 20 мин на 190°С. Изчакваме да изстинат, вадим ги от кошничките и ги редим в десертни чинии.

Разбиваме белтъците на сняг с част от захарта, постепенно добавяме цялата захар, глицерина и лимоновия сок и бием още 1 мин. Оцветяваме този сняг с различни сладкарски бои, намазваме пастичките и ги оставяме в хладилник.

Преди сервиране наръсваме с цветни пръчици и кокосови стърготини и гарнираме със захаросаните цитрусови корички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало