Кулинарни рецепти » Пастички Каприз

 Пастички Каприз

Продукти:

• 1 пакетче масло
• 200 г пудра захар
• 2 яйца
• 175 г бяло брашно
• 1 щипка сол
• 1 1/2 ч.л. бакпулвер
• 120 мл хладко прясно мляко
• 1 ванилия

За пълнежа и глазурата:

• 2 белтъка
• 400 г пресята пудра захар
• 1-2 капки глицерин
• сокът от 1 лимон
• сладкарска боя
• кокосови стърготини
• цветни захарни пръчици
• захаросани лимонови и портокалови корички или резенчета

Начин на приготвяне:

Разбиваме омекналото масло заедно със захарта на пяна. Прибавяме с биене едно по едно яйцата, наливаме млякото и разбъркваме добре. Пресяваме брашното със солта и бакпулвера и го прибавяме на части с бъркане в маслената смес. Ароматизираме с ванилията.

Намасляваме и набрашняваме малки къдрави формички, които пълним с тестото до половината. Печем 20 мин на 190°С. Изчакваме да изстинат, вадим ги от кошничките и ги редим в десертни чинии.

Разбиваме белтъците на сняг с част от захарта, постепенно добавяме цялата захар, глицерина и лимоновия сок и бием още 1 мин. Оцветяваме този сняг с различни сладкарски бои, намазваме пастичките и ги оставяме в хладилник.

Преди сервиране наръсваме с цветни пръчици и кокосови стърготини и гарнираме със захаросаните цитрусови корички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало