Кулинарни рецепти » Лешникови пасти

 Лешникови пасти

Продукти:

• 140 г захар
• 100 г краве масло
• 5 жълтъка
• 140 г смлени лешници
• 50 г брашно
• 6 белтъка
• 1 ч.ч. сладко по избор

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре захарта с жълтъците и прибавяме разбитите на сняг белтъци. Размесваме всички продукти, освен сладкото, като бъркаме непрекъснато. Изсипваме в тава, намазана с масло и поръсена с галета.

Изпичаме блата и го разрязваме хоризонтално на две. Намазваме едната половина със сладкото и прихлупваме другата половина. Нарязваме на квадратчета и поливаме с глазура по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало